Sommerskole og et Græsk eventyr: Reflekterende omkring Europæiske affærer

Det er slutningen af August, sommerferien er ved at nå en ende, og det nye semester skal til at begynde. Det er kun for nyligt, at jeg vendte tilbage til Nijmegen, efter at have brugt tæt på en måned i Grækenland, og jeg kan uden tvivl sige, at det har været en af de mest utrolige og fantastiske somre i mit liv. Denne sommer var jeg så privilegeret at være blevet udvalgt som en af kun få fellows til at deltage i en ekstraordinær sommer kole i Grækenland, hvor vi skulle sejle omkring de græske øer og tale om nutidige Europæiske emner. Fokus punkt for sommerskolen var at udveksle ideer og tanker om Europæiske affærer med andre unge Europæere, samtidig med at være en del af et crew, hvor kammeratskab i et lille rum blev testet. Jeg var blevet udvalgt sammen med fire andre fellows (tre tyskere og en fra Østrig), og vi var alle ansvarlige for at give en keynote speech af et selvvalgt Europæisk emne, og for at starte et diskussionspanel. Koordinatoren for sommerskolen gjorde det meget klart fra starten, at det var vores sommerskole, og vi kunne forme det, som vi ønskede, så længe at vi havde vores diskussions paneler.

Udsigt fra vores smukke båd, Marleen

Alle vores discussions var meget oplysende, og det var interessant at dele ens egne tanker med andre, som også var ligeså interesserede i Europæiske affærer, som jeg er. Min egen keynote speech omhandlede den nutidige flygtningekrise i Europa, og hvordan vi kan lette krisen indenfor EU. Dagen efter min tale blev vi mødt af synet af ankommende flygtige ved en politistation på en af øerne, hvilket fik emnet til at syne endnu mere relevant.

De andre deltageres keynote speeches fokuserede på Europæiske safe bonds, det Europæiske uddannelsessystem, det Europæiske narrativ og Europæisk integration. Jeg lærte så meget om disse emner, og kunne føle min interesse for Europa gro endnu mere.

Os, de fem fellows, reflekterende omkring vores oplevelser mens vi ser en smuk solnedgang på Rodos

Størstedelen af tiden sejlede vi igennem middelhavet for at nå andre øer (når vinden var stærk nok, og vores motor virkede), samtidig med at vi lærte en smule om at sejle fra vores kaptajn og hans kone. Udover at være skønne mennesker, så har de en kæmpe viden om sejle. Det var en fantastisk oplevelse at se dem arbejde, at lære lidt om at sejle (f.eks. at lave knob, folde sejl og at udføre docking manøvre). Hver gang vi ankom til en ny ø fungerede vores koordinator, som en fantastisk turguide, og hun viste os alle de bedste kulturelle seværdigheder fra hver ø, og assisterede vores diskussionspaneler. At kombinere indlæring med kulturelle seværdigheder var for mig en perfekt kombination, og jeg lærte så meget på denne tur. Jeg kan ikke huske sidste gang, hvor jeg havde så meget tid til at fundere over mit liv. Når du sidder der på en båd i middelhavet i timevis, samtidig med at du har Tyrkiet på den ene side og græske øer på den anden side, så føler man sig bare så lille.

Den smukke ø, Symi

Hver dag når jeg vågnede op på båden, følte jeg mig så privilegeret at få denne mulighed; ikke blot for at sejle rundt om de græske øer og være på en fantastisk yacht, men for at være sammen med så fantastiske mennesker, at udveksle idéer med dem, lære om deres emner og samtidig lære om at sejle og have det rigtig sjovt. Denne tur gav mig så meget, og jeg har lært så meget om mig selv, om andre og om et fremtidigt aspekt for Europa. Efter jeg forlod sommerskolen tog jeg på ferie med min kæreste til andre øer, hvor jeg prøvede at sluge hele denne oplevelse. Selv i dag prøver jeg at bearbejde hele oplevelsen, og jeg kan på ingen måde sætte ord på alt dette i denne blog. Men jeg kan fortælle dig en ting; Det har været en af de bedste oplevelser i mit liv, som jeg altid vil huske, og være evigt taknemmelig for.

Reflecting on a future Europe

Leave a Comment